Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault-Nissan proizvodiće električna vozila u Kini sa kompanijom DongFeng

Renault-Nissan kompanija je najavila novo partnerstvo sa kineskim proizvođačem automobila DongFeng kompanijom. Njihova saradnja će biti fokusirana na razvoj električnih vozila koja će biti namijenjena prvenstveno kupcima u Kini.

Polovina nove zajedničke kompanije nazvane eGT će biti u vlasništvu DongFeng, dok će Renault i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nissan biti vlasnici druge polovine. Prva misija ove kompanije biće razvoj jeftinog čistog električnog vozila koje će biti bazirano na arhitekturi terenaca kompanije Renault-Nissan, i koje bi trebalo biti završeno do 2019. godine.

Sjedište kompanije eGT će biti u gradu Šijanu u Centralnoj Kini, dok će se proizvodnja obavljati u fabrici kompanije DongFeng koja ima kapacitet proizvodnje od 120.000 automobila godišnje. Prvi model bi trebao biti završen do 2019. godine.

Naime, Renault-Nissan nije prva kompanija koja ima partnerstvo sa Kinezima. Daimler i BMW sarađuju sa BAIC i BYD kompanijama i to uspješno, dok Volkswagen sarađuje sa Anhui Jianghuai Automobile Group.

(Vrelegume.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.