Produžen pritvor šefu grupe Reno-Nisan-Micubiši za 10 dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor šefu grupe Reno-Nisan-Micubiši za 10 dana

Sud u Tokiju odobrio je produženje pritvora Karlosu Gonu, šefu grupe Reno-Nisan-Micubiši za još deset dana, do 30. novembra, javili su danas japanski mediji.

U sudu su naveli da ne komentarišu odluke o pojedinačnim slučajevima.

Tužilaštvo tereti Gona da je prikazao manje prihode od stvarnih pet puta u periodu između juna 2011. i juna 2015. godine, prijavljujući ukupnu sumu od 4,9 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jena (oko 37 miliona evra) umesto gotovo 10 milijardi jena.

Gon (64) je uhapšen u ponedeljak u Tokiju kada je izlazio iz svog privatnog aviona. On se nalazi u pritvornom centru Kacušika, na severu Tokija.

Francuski ambasador u Japanu je mogao da ga poseti juče, u ime konzularne zaštite, ali nije dao nikakve podatke o njegovom stanju.

Gon će ostati u pritvoru najmajne još deset dana a posle toga pritvor može da mu se produži još deset dana pre nego što se podigne optužnica.

Pritvor je produžen za deset dana i jednom od njegovih saradnika Gregu Keliju, koji je uhapšen u isto vreme kad i Gon, takođe javljaju mediji. Keli je osumnjičen da je sarađivao s Gonom.

Uprava Nisana ove nedelje treba da odluči da li će otpustiti Gona i Grega Kelija.

Francuski Reno, koji je partner s Nisanom od kraja 1990-ih, i sada ima udeo od 43 odsto u Nisanu, zadržao je Gona na mestu generalnog direktora i imenovao "broja dva" kompanije Tijerija Balora da ga privremeno zamenjuje. Upravni odbor Renoa traži od Nisana da im prenesu detalje njihove istrage.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gonu produžen pritvor

Izvor: B92, 21.Nov.2018

Sud u Tokiju odobrio je produženje pritvora za Karlosa Gona, šefa grupe Renault-Nissan-Mitsubishi za još deset dana, do 30. novembra, javili su japanski mediji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.