Nije slovna greška: Rusi napravili 100-hiljaditi Renault Kaptur

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije slovna greška: Rusi napravili 100-hiljaditi Renault Kaptur

Dok Renault u ostatku Evropi prodaje svoj SUV Captur, u Rusiji se proizvodi poseban model koji se osim po jednom slovu u nazivu od evropskog “rođaka” razlikuje i po drugačijim specifikacijama.

Renault je saopštio da je sa fabričkih traka pogona u Moskvi sišao jubilarni 100-hiljaditi primerak SUV-a Kaptur. Do jubilarnog automobila francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvođač stigao je nakon nešto više od tri godine, s obzirom da je Kaptur počeo da se sklapa u Moskvi u aprilu 2016. godine. Vozilo je ofarbano u belo, sa crnim krovom, a pogoni ga 2.0 litarski benzinac uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem i pogonom 4x4.

Renault Kaptur u odnosu na evropsku verziju ima povećano odstojanje od tla (204 mm) a na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka (za razliku od Captura koji se isporučuje samo u verziji sa prednjim pogonom). Pored toga, Kaptur je od Captura duži za 211 mm, širi za 35 mm i viši za 47 mm.

Stilske razlike između dve verzije su minimalne i obuhvataju drugačije farove, masku hladnjaka i prednji branik, kao i nova LED dnevna svetla, dok su pozadi redizajnirana stop svetla.

Sistem oslanjanja je više prilagođen vožnji van asfalta nego kod evropskog modela, jer u ruskoj varijanti ovaj mali SUV neće biti tek običan urbani automobil.

Zahvaljujući povišenom odstojanju od tla, Kaptur je u stanju da savlada i zahtevnije terene. Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 20 stepeni a pri silasku ovaj ugao iznosi 31 stepen.

U standardnu opremu spadaju i elektropodizači prozora, otključavanje i zaključavanje bez ključa, startovanje motora pritiskom na dugme, dok se kao opcija može dobiti Med Nav multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i Bluetooth konekcijom.

S obzirom na ruske uslove eksploatacije, koji podrazumevaju duge i hladne zime, kupcima su uz doplatu dostupni i grejači prednjih sedišta i vetrobranskog stakla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.