Žigosao drugaricu ustaškim simbolom, na času!!!

Izvor: Mondo, 07.Feb.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigosao drugaricu ustaškim simbolom, na času!!!

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi juče je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova "U" žigosao školsku koleginicu i jednog kolegu. Direktor: To je samo igra, od vrućeg upaljača.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Sve se dogodilo dok su bili u razredu za vreme nastave, javlja "Zadarski list", prenosi "Indeks.hr".

Devojka je pretrpela dve opekotine na ruci dok je mladić opečen po vratu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Školskoj koleginici je rekao da je to uradio jer mu je bilo dosadno i da mu je to šala, prenosi Indeks.

"Prvo nisam smela da kažem profesorki šta se dogodilo, jer mi je jedna devojka iz razreda zapretila da će me povrediti i obesiti ako nekome kažem. Kad smo došli na čas fizičkog, tamo sam bila u odeći kratkih rukava i profesorka je primetila kako imam opekotinu na ruci pa me je pitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoga koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu", ispričala je uplašena učenica koja je bila kod doktorke.

Rečeno joj je kako će joj trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

S tinejdžerkom je u školu došao i njen otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru. On je o svemu obavestio medije.

Povodom ovog incidenta oglasio se i direktor škole koji kaže da je to bila "obična dečija igra" i da je to  "samo prislanjanje vrućeg upaljača".

Direktor škole Dragić je izjavu ovoj televiziji prvo započeo tvrdnjom da mu je "strašno žao što se ovo dogodilo u jednoj od najboljih škola".

"Jedna smo od boljih škola u svim mogućim takmičenjima, nekoliko puta bili smo prvaci Hrvatske u košarci, imamo atletičare koji su prvaci Hrvatske, imamo stalne akcije gde pomažemo slabijima, ali eto... Zadnjih godina kad su počeli da se direktno upisuju učenici sa raznim teškoćama, imamo dosta učenika sa posebnim programima, uslovima i eto, takvi mali incidenti se događaju", kazao je Dragić.

Usledilo je potpitanje novinara Dragiću da pojasni na šta misli kada to govori.

"Upisuju se direktno učenici koji nemaju nikakve uslove za strukovne škole. Imamo čak 31 takvog", rekao je direktor škole.

On je za jučerašnji dogođaj kazao da "nije inkriminišuće delo" i da su "to mediji napravili senzaciju".

"Nije to neko posebno teško delo. Upisuje se pet, šest učenika po individualnom i posebnom programom. To su učenici sa poteškoćama u razvoju, ali ne možemo za učenike da kažemo da su krivi", naveo je Dragić.

On je rekao da mu je juče došla jedna grupa učenika, koji su rekli su da su imali incident.

"Pozvao sam ceo razred i počinilac dela je došao sa njima. Izvinili su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dečija igra. Počinilac je to učinio zagrejanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrejani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcionisan po pravilniku, oni su insistirali da im ne treba lekar niti policija, nego su se vratili u razred", tvrdi direktor.

Dragić takođe tvrdi da nije reč o slovu "U", iako se time navodno hvalio i sam učenik.

"Moram da kažem da to nije slovo ''U'', nije on to rekao.To je bila obična dečija igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača", poručio je Dragić.

N1 navodi da se u školi trenutno nalazi inspekcija Ministarstva obrazovanja.

"Dolaze i na najmanju dojavu, to im je posao. I mi i inspekcija smo tu zbog učenika", rekao je Dragić.

On je dodao da su učenici danas zajedno na nastavi i da se ponašaju odlično.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.