Izvor: VOA, 08.Dec.2022, 17:43

Zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Višeg suda u Podgorici; Abazović: Nije nađen eksploziv

Zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, u četvrtak, je evakuisana zgrada u kojoj su smješteni Vrhovni, Apelacioni i Viši sud u Podgorici. Premijer Dritan Abazović rekao je na sjednici Vlade da policijskom kontrolom nije nađen eksploziv, i da je stanje redovno, prenosi RTCG. Naglasio je da je dojava o podmetnutoj bombi stigla sa lažnog imejl naloga Milana Kneževića, poslanika DF-a. Abazović je rekao da je Kneževićevo ime zloupotrijebljeno, i apelovao je na istražne organe da ispitaju ko stoji iza ove lažne dojave. Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu Marija Raković kazala je prethodno za Glas Amerike da su mejl o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobili nešto prije 12 sati. Ona je, takođe, saopštila da “u cilju nesmetanog vođenja istrage ne može da navodi šta je bila sadržina primljenog mejla, kao ni da govori o detaljima u vezi sa adresom sa koje je upućen”. “Dojava je bila, zgrada je kompletna evakuisana. Zvaničnih podataka o tome da li je dojava bila lažna za sada nemamo, ali s obzirom da se ništa nije dogodilo vjerovatno da je bila lažna dojava”, kazala je Raković. Iz Uprave policije (UP) Glasu Amerike je nezvanično rečeno da im je iz Višeg suda prijavljeno da su dobili mejl prijeteće sadržine da je “postavljena eksplozivna naprava na zgrau Višeg suda”, te da je “u toku ATP (antiteroristički pregled) i policijske mjere i radnje u vezi sa tim”. Policija je blokirala saobraćaj u ulicama koje vode ka Višem sudu. Zbog anonimih poruka da su u njima postavljene eksplozivne naprave, tokom aprila ove godine, evakuisano je više osnovnih škola u skoro svim crnogorskim gradovima. Takve prijetnje, u istom periodu, stigle su lokalnim samoupravama nekoliko crnogorskih gradova. Policijskom kontrolom nije nađen eksploziv. Uprava policije je tada saopštila da je utvrđeno da su mejlovi poslati sa domena čiji serveri se nalaze u inostranstvu.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija Višeg suda u Podgorici

Izvor: VOA, 08.Dec.2022

Zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, u četvrtak, je evakuisana zgrada u kojoj su smješteni Vrhovni, Apelacioni i Viši sud u Podgorici, potvđeno je Glasu Amerike iz Višeg suda.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.