Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 07:12

Zapaljena srpska kuća u Mostaru

U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske porodice, a vlasnica Mirjana Spremo Jančovska kaže da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.
Vatrogasci su juče oko 11.00 časova dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj devet i izašli na teren, ali je vatra već uveliko zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorelo.
Jančovska, koja sa porodicom živi u Podgorici, a u Mostar dolazi često, rekla je da kuća nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila zapaljena ni u ratu, te da očekuje da će policija razrešiti slučaj i pronaći odgovornog.
"Zatekla sam zgarište. Požar je podmetnut. To mi je rekla i policija koja je juče izašla na lice mjesta. Oni su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut. Ja sam u šoku", rekla je Jančovska.
Navodi da je pre mesec i po dana neko pokušao da obije kuću, ali da su se u tom trenutku u kući nalazili njihovi prijatelji, što je verovatno omelo provalnike.
Jančovska je dodala da se u komšiluku nalazi još pet-šest kuća u kojima niko ne živi, ali da je zapaljena baš njena.

"Naša kuća nije stradala ni u ratu, preživjela je pakao devedesetih. Što se komšija tiče imam korektne odnose sa svima. Zašto sada, ne znam. Mislim da je to sve planirano, zašto i kako ne znam. Toliki rat prođe, do sada je sve bilo u redu", navela je Mirjana.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Zatekla sam zgarište" U Mostaru zapaljena kuća SRPSKE PORODICE, ostali samo zidovi

Izvor: Blic, 20.Apr.2021

U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske porodice, a vlasnica Mirjana Spremo Jančovska kaže da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.