Zagreb: Izbačena kadetkinja koja je snimala užičko kolo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2021, 23:58

Zagreb: Izbačena kadetkinja koja je snimala užičko kolo

Devetnaestogodišnja polaznica Policijske akademije u Zagrebu isključena je iz te ustanove nakon što je nedavno inicirala druženje kadeta na otvorenom, tokom kojeg su, pored ostalog, igrali i užičko kolo, čime je prekršila važeće pravne propise Policijske škole i nanela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova, saopšteno je iz te škole.

Pre nekoliko dana u javnosti se pojavio snimak kadeta Policijske akademije u Zagrebu na kome igraju užičko kolo, a Policijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akademija je danas saopštila da će načelnica akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole ''''Josip Jović'''' podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka.

Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo da bude na snazi vreme odmora odnosno povečerje za polaznike škole, prenosi Index.hr

Zbog činjenice da su polaznici završili desetonedeljnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto do 22 sata.

Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i plesali.

Za vreme njihovog druženja, vaspitači, vođa smene i prisutni rukovodioci policijske škole koji su dozvolili razonodu i druženje, trebalo je da nadziru poštovanje kućnog reda i da ponašanje polaznika bude primereno, a ne suprotno odredbama Statuta policijske škole ''''Josip Jović'''', a što su prema do sada utvrđenom, propustili da učine, naveli su iz Policijske akademije.

Snimanje i objavu navedenog snimka inicirala je 19-godišnja polaznica čime je prekršila važeće pravne propise Policijske škole te nanela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova.

Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će i prema ostalim polaznicima sa snimka biti izrečene odgovarajuce sankcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog Užičkog kola u Zagrebu izbačena jedna kadetkinja Policijske akademije, svi ostali KAŽNJENI

Izvor: Blic, 20.Jul.2021, 00:34

Devetnaestogodišnja polaznica Policijske akademije u Zagrebu isključena je iz te ustanove nakon što je nedavno inicirala druženje kadeta na otvorenom, tokom kojeg su, pored ostalog, igrali i užičko kolo, čime je prekršila važeće pravne propise Policijske škole i nanela štetu ugledu Ministarstva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.