Zaev: Albanija je Makedoniji najprijateljskija država

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2019, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Albanija je Makedoniji najprijateljskija država

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da je Albanija najprijateljskija država za Severnu Makedoniju.

On je istakao i da je reč o 100 odsto prijateljstvu koje čini obostrano pružanje pomoći ka napretku, zajedničkoj budućnosti i u cilju obezbeđivanja bolje budućnosti građanima. Makedonski premijer je rekao da je trgovinska razmena između Tirane i Skoplja prošle godine povećana za 11,5 odsto, i da obe države imaju značajan kapacitet da završe i druge poslove. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Takođe treba da ohrabrimo investitore iz Albanije i Severne Makedonije kako bi dobili veću dobit. Sa druge strane, ovo bi značilo više radnih mesta za naše građane, povećanje BDP, kao i novi izvoz za naše kompanije - naveo je Zaev i dodao da je neophodno da se poboljšaju svi infrastrukturni projekti koje povezuju obe zemlje.

- Sagradili smo projekat od 450 miliona evra u "Kicitohridu“ koji nas povezuje sa Albanijom. Uskoro ćemo započeti sa izgradnjom železničke pruge od 530 miliona evra koja će povezati Drač sa Skopljem, a koja će se nastaviti ka bugarskom primorju a nakon toga ka Istanbulu - naveo je Zaev.

Premijer Makedonije najavio je da će raditi na otvaranju drugog graničnog prelaza na autoputu "Ruga e Arbrit“ čime će se dodatno olakšati prelaz između dve države.

Prema njegovim rečima, ukoliko se poveća regionalna saradnja među zemljama u regionu, to će biti "visoko ocenjeno od strane EU kako bi više sarađivala sa nama, a od toga će koristi imati svih šest balkanskih zemalja“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.