Za dobrovoljno služenje vojske plata u Crnoj Gori 250 i 300 evra

Izvor: RTS, 25.Nov.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dobrovoljno služenje vojske plata u Crnoj Gori 250 i 300 evra

Vojnička plata u Crnoj Gori tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra, rekao je generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov.
Volkov je u Jutarnjem programu RTCG najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava i obaveze.

"Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće", rekao je Volkov.
On je najavio da će se "budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške".
RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNA GORA MAMI VOJNIKE: Plata za dobrovoljce između 250 i 300 evra

Izvor: Kurir, 25.Nov.2018

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov izjavio je danas da bi vojnička plata u toj zemlji tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra.

Nastavak na Kurir...

Plata vojnika u Crnoj Gori između 250 i 300 evra

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2018

PODGORICA – Plata vojnika u Crnoj Gori tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo bi da bude između 250 i 300 evra, rekao je generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Mihailo Volkov. Oglas za prijem u vojnu službu trebalo bi da bude objavljen krajem ove ili početkom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.