Vukovarska policija o napadu na Srbina: Sukob navijača

Izvor: RTS, 18.Jan.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovarska policija o napadu na Srbina: Sukob navijača

Vukovarsko-sremska policija danas u svom saopštenju tvrdi da je u slučaju napada na maloletnog Srbina na autobuskoj stanici u Vukovaru prema dosadašnjim saznanjima reč o sukobu pripadnika različitih navijačkih grupa.
Policija tvrdi da je nakon verbalnog sukoba, u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, usledio fizički sukob dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maloletnika, u kojem je jedan lakše povređen, preneo je Indeks.
U sredu uveče maloletni Srbin napadnut je na autobuskoj stanici u Vukovaru.
To se dogodilo samo dva dana pošto je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranja.
Napadnuti tinejdžer je učenik trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.
Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.
Hrvatski portal "Srbi" naveo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bed blu bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKA POLICIJA IZDALA SRAMNO SAOPŠTENJE: Evo zašto je napadnut Srbin u Vukovaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2019

Vukovarsko-sremska policija danas u svom saopštenju tvrdi da je u slučaju napada na maloletnog Srbina na autobuskoj stanici u Vukovaru prema dosadašnjim saznanjima reč o sukobu pripadnika različitih navijačkih grupa...Kako policija tvrdi, nakon verbalnog sukoba u kojem su učestvovala dvojica pripadnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Policija se oglasila o napadu na mladog Srbina u Vukovaru

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2019

"Saznanja iz dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja u vezi s fizičkim sukobom koji se dogodio u Vukovaru u srijedu i u kojem je sudjelovalo više maloljetnih osoba od kojih je jedna lakše ozlijeđena upućuju na sumnju da se radi o pripadnicima različitih navijačkih skupina", saopštila je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Roditelji demantuju policiju: Dečak napadnut u Vukovaru nije navijač

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Dečak napadnut u Vukovaru nije navijač i ne zanima ga fudbal, izjavili su njegovi roditelji i demantovali saopštenje policije i izjavu vukovarskog gradonačelnika da je reč o sukobu navijačkih grupa. . Policija je danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.