Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 17:40

Vučić, Melonijeva i Orban u hrvatskom "Ekspresu" prikazani sa hitlerovim brčićima

Na naslovnoj strani hrvatskog magazina "Ekspres" pod naslovom "Hrvatska između tri mini fašizma" objavljene su fotografije predsednika Aleksandra Vučića, buduće premijerke Italije Đorđe Meloni i premijera Mađarske Viktora Orbana sa docrtanim hitlerovskim brčićima u bojama zastava zemalja.
Nedeljnik Ekspres sa tom naslovnom stranom na kioscima je od danas.

Ministri Vlade Republike Srbije osudili su ovakav potez.
Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnih poslova Nikola Selaković smatra da upravo analiza "Hrvatska između tri mini fašizma" potvrđuje koliki je nivo licemerja i samoobmane u delu hrvatskog društva.
"Država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma", poručuje Selaković.
Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da "u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i NDH nema ni malo razlike".
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast.
"Svako poređenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva", naglasila je Mihajlovićeva.
Oglasio se i ministar finansija Siniša Mali koji je naveo da mržnja prema srpskom narodu koja dolazi iz Hrvatske svakog dana dobija sve veće razmere.
"Srbija nikad nije bila i nikad neće biti fašistička država, dok u Hrvatskoj i dalje imate nazive ulica koji nose imena ustaša. Nećemo nikad zaboraviti žrtve ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata, niti sva zlodela koja su se dešavala u logoru Jasenovac, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske. Potpuno sraman i licemeran čin, koji iziskuje najstrašniju osudu. Na hrvatske frustracije, mi ćemo odgovoriti radom i rezultatima", ukazao je Mali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić, Melonijeva i Orban u hrvatskom "Ekspresu" prikazani sa hitlerovskim brčićima

Izvor: RTS, 30.Sep.2022

Na naslovnoj strani hrvatskog magazina "Ekspres" pod naslovom "Hrvatska između tri mini fašizma" objavljene su fotografije predsednika Aleksandra Vučića, buduće premijerke Italije Đorđe Meloni i premijera Mađarske Viktora Orbana sa docrtanim hitlerovskim brčićima u bojama zastava zemalja....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.