Vlado Georgiev: Optužuju Srbe za svoje poreklo i lozu

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlado Georgiev: Optužuju Srbe za svoje poreklo i lozu

Ko god da je "Tamo daleko" povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida, poručio je pevač Vlado Georgiev povodom najave Ministarstva kulture Crne Gore da će podneti prijave protiv učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju".
Georgiev je, kako je naveo crnogorski portal Fos medija, ocenio da je pisanje i najavljivanje krivične prijave protiv organizatora humanitarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << događaja zbog srpskih zastava – poruka da Srbi nisu dobrodošli.

"Optužuju Srbe za svoje porijeklo i lozu. Nikad nisam čuo da se bilo ko pobunio kad se na feštama u Boki razvije hrvatska zastava", istakao je Georgiev.
Njemu, kako kaže, to nikad nije zasmetalo. "Ko god da je 'Tamo daleko' povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida, a odatle zatim da potraži ozbiljnu ljekarsku pomoć", dodao je pevač.
"Ja sam rođeni Novljanin i Crnu Goru volim kao jedno od moja dva oka u glavi. Gospodo, prestanite da vrijeđate. Zaustavite se kad osjetite da će imalo mržnje izaći iz vas", rekao je Georgiev.
Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je prijave protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju", održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice".
Učesnicima i organizatorima se na teret stavlja isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.
"Smotre kulture ne smiju biti paravan za nacionalizam i negiranje crnogorskog identiteta", saopštilo je Ministarstvo kulture.
Manifestacija "Trg od ćirilice" održana je na Kanli kuli u Herceg Novom, u organizaciji humanitarne organizacije "Delije".
Tokom humanitarnog koncerta, na kojem je javno isticana srpska zastava, repertoarom su dominirale pesme posvećene Kosovu – Ivana Žigon i "Kosovski božuri" izveli su numeru "Vidovdan", Danica Crnogorčević pesmu "Sini jako sunce sa Kosova", a grupa 357 odu "Hriste Bože".
Inače, ova humanitarna manifestacija u Herceg Novom izazvala je oštru polemiku vladajućeg DPS-a sa jedne strane, i opozicione Prave Crne Gore i Demokratskog fronta sa druge.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VLADO GEORGIEV REŽIMU U PODGORICI: Prestanite da vređate, "Tamo daleko" slavi hrabrost naših predaka

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2019

Nikada mi nisu smetale hrvatske zastave u Kotoru i širom Boke, ali nisam čuo da se ikada iko pobunio zbog toga. Prađed mi je sahranjen u moru kod ostrva Vido na Krfu PROSLAVLjENI muzičar Vlada Georgiev poslao je “Novostima” odgovor na najavu krivičnih prijava protiv organizatora...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.