Vlada CG: Papa potvrdio dolazak 2020.

Izvor: VOA, 14.Dec.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada CG: Papa potvrdio dolazak 2020.

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo potvrdio je da će sljedeće godine posjetiti Crnu Goru, saopšteno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore, nakon papinog susreta sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem u Vatikanu.  “Posjeta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj”, saopštila je Vlada. Vlada navodi da je papa Franjo je “pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa”. Pored sastanka sa papom, Marković se u Vatikanu sastao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinijem, a predvidjena je i posjeta crnogorskog premijera istorijskom arhivu Vatikana, saopštila je Vlada na Tvit.eru. Lokalni mediji špekulisali su da će na sastanku u Vatikanu biti razgovora i o predlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nakon što je Mitropolija crnogorsko primorska SPC saopštila da je poglavar Svete stolice, u pismu patrijarhu SPC Irineju, navodno kritikovao pojedine odredbe predloženog Zakona. Predlog Zakona, koji bi trebalo da zamijeni stari iz 1977. godine, izazvao je oštru polemiku izmedju Vlade i predstavnika SPC, koja ga smatra diskriminatorskim.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa Franjo najavio dolazak u Crnu Goru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2019

Papa Franjo posjetit će iduće godine Crnu Goru, priopćila je u subotu crnogorska vlada nakon susreta poglavara Katoličke Crkve i crnogorskog premijera Duška Markovića u Vatikanu.  "Papa Franjo je na sastanku s Markovićem pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.