Veliki požar u slovenačkoj fabrici, na terenu 200 vatrogasaca

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u slovenačkoj fabrici, na terenu 200 vatrogasaca

U slovenačkoj fabrici za prozvodnju izolacionog materijala "Fragmat" kod mesta Cerknice izbio je veliki požar. Više od 200 vatrogasaca uspelo je da požar stavi pod kontrolu.
Policija je o požaru obaveštena oko 20 časova. Vatru gasi najmanje 200 vatrogasaca iz sedam vatrogasnih brigada.

Nema povređenih, a još se ne zna kolika je šteta od požara. 
Delo prenosi da je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << blokirala tu oblast, kao i da je stanovnicima okolnih kuća preporučeno da zatvore prozore i ostanu unutar domova.
I vatrogasna brigada Cerknica je apelovala na građane da ne izlaze napolje budući da je požar izbio u fabrici koja u svojoj proizvodnji koristi različite hemikalije koje mogu biti prisutne u dimu i mogu uzrokovati iritacije respiratornih organa i kože.
Predsednik opštine Cerknica Marko Rupar ističe da za sada nema potrebe za evakuacijom lokalnog stanovništva, ali su u kontaktu sa Agencijom za zaštitu životne sredine u vezi sa daljim merama.
Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio na glavnoj mašini u samom proizvodnom pogonu, a zatim se vatra proširila u skladište.
U vreme izbijanja požara u fabrici je bilo pet radnika koji su na vreme evakuisani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.