Veliki požar u Podgorici; vatra došla do kuća, vetar otežava gašenje VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 14:57

Veliki požar u Podgorici; vatra došla do kuća, vetar otežava gašenje VIDEO

Podgorica -- Na podgoričkom brdu Gorica danas je, oko 11 sati, izbio veliki požar, koji se proširio sve do kuća.

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada saopšteno je da je požar stavljen pod kontrolu u 12:17 sati. Međutim, RTCG prenosi da građani sa mesta požara kažu da se vatra i dalje širi ka zagoričkoj strani brda.

"Koordinisanom akcijom više ekipa i pored vetra koji otežava gašenje pripadnici Službe su uspeli da stave požar pod kontrolu u 12.17 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati", naveli su iz Službe zaštite i spasavanja.

Zbog preventivnog pregleda dat je nalog za angažovanje vazduhoplovne jedinice Direktorata za zaštitu i spasavanje kako bi eventualno utvrdili nastanak novih požara na navedenom području.

Ekipe su i dalje na terenu do daljega, navode iz Službe zaštite i spasavanja.

Kako prenosi RTCG, vatra je došla do kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sablasni snimci posle požara u Crnoj Gori: Stihija podmetnuta? VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 10:02

Podgorica -- Vatrogasci u Podgorici uspeli su u četvrtak da izgase požar koji je izbio na podgoričkom brdu Gorica...Kako se navodi, vatrenu stihiju gasilo je satima 20 vatrogasaca sa osam vozila, uz pomoć iz vazduha...Vatrogasci su uspeli da sačuvaju onaj deo Gorice koji je pod velikom i gustom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.