Veliki požar kod Kolašina bukti četiri dana, ugrožene kuće u Međuriječu i Cerovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2022, 05:50

Veliki požar kod Kolašina bukti četiri dana, ugrožene kuće u Međuriječu i Cerovici

U velikom požaru koji u Opštini Kolašin bukti od subote izgorela su četiri objekta, koja su bila zapuštena i do kojih nije bilo puta, saopštio je danas komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin Željko Darmanović.

Četiri kuće izgorele su u selu Jasenova u kolašinskoj opštini, a vatra je ugrozila i nekoliko stambenih objekata u Međuriječju i Cerovicama.

"Požar je izbio u selu Jasenova. Vatra se širi izuzetno teškim terenom za gašenje. Požar je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zauzeo ogromne hektare šume, a ugrožene su i kuće u Međuriječu i Cerovici", rekao je Darmanović, preneo je portal podgoričkog dnevnika Dan.

Darmanović kaže da meštani ne vode računa već da nekontrolisano pale imanja, te da dobar deo njih nije ispoštovao preporuke da se očiste okućnice i imanja.

"U Međuriječju su se meštani dobro organizovali i prethodnu noć njih 25 je gasilo požar. Dali smo im naprtnjače kako bi mogli da intervenišu. Požar je ogroman, on se ugasiti ne može. Jedino možemo da spašavamo objekte. U požaru su izgorela četiri objekta, koji su bili zarasli i do kojih se nije moglo doći jer do njih nije bilo puta. Kiša je jedini lek", rekao je Darmanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.