Vašington, kampanja Albanca poreklom iz Crne Gore protiv Đukanovića

Izvor: RTS, 12.Feb.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington, kampanja Albanca poreklom iz Crne Gore protiv Đukanovića

Grupa Abanaca poreklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu organizvala je u Vašingtonu kampanju protiv predsednika Mila Đukanovića.
Kamion sa natpisom "Upoznajte crnogorskog predsednika - Čoveka 2015. godine organizovanog kriminala" bio je parkiran u blizini Bele kuće, Kongresa, Stejt Departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu, navode podgoričke Vijesti, pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se na portal malesija.org.

Kako je preneo portal, na kamionu je stajala i poruka "Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori".
Jedan od organizatora protesta Simon Siništaj rekao je da je time hteo da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku "iako su svesne da Crna Gora nije demokratska država".
"Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina", dodao je Siništaj.
Podsetio da je Međunarodna Mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini.
Đukanović je tada osvojio prvo mesto na glasanju u kojem je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIGLI SE PROTIV MILA I U VAŠINGTONU: Albanska dijaspora protestuje ispred Bele kuće! (FOTO)

Izvor: Kurir, 12.Feb.2019

Grupa Albanaca poreklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu organizovala je u Vašingtonu kampanju protiv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.