Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 11:40

Ustaška obeležja na godišnjici vojne operacije u Zadru, Milanović napustio skup

Zbog isticanja ustaških obeležja, hrvatski predsednik Zoran Milanović napustio je obeležavanje godišnjice operacije "Maslenica" u Zadru.
Milanović je saznao da u protokolu učestvuju i osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja sa parolom "Za dom spremni'", prenosi portal Indeks.

Kako navodi hrvatski servis regionalne televizije N1, Milanović je razgovarao telefonom sa premijerom Plenkovićem i da je već krenuo nazad u Zagreb.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Nikola Jelić iz kancelarije hrvatskog predsednika rekao je da je protokol napustio i Robert Hranj, načelnik Glavnog štaba i još neki ljudi iz vrha oružanih snaga.
Prisutni pripadnici HOS-a kažu da se nalaze u zvaničnom protokolu obeležavanja godišnjice operacije, a jedan od njih je dodao da ih je Milanović "davno bacio u smeće".
Kako podseća Indeks, Milanović je prošle godine napustio obeležavanje godišnjice operacije u Okučanima zbog natpisa "Za dom spremni".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.