Uhapšeni čelnici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 11:45

Uhapšeni čelnici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković i još tri lica uhapšeni su u Banjaluci zbog zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije korona virusa, preneli su mediji u Bosni i Hercegovini.

Kako je prenela RTRS, u akciji MUP Republike Srpske, koja je izvedena po nalogu Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva, pored Zeljkovića uhapšeni su i Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

"Policijski službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva tri lica koja su juče lišena slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo 'zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja'", saopšteno je iz MUP RS.

Kako navodi TV N1 Sarajevo, oni se sumnjiče za teške zloupotrebe u procesu javnih nabavki u toku pandemije korona virusa, fiktivnih transfera novca i pranja novca.

Sumnja se da su isporučivali robu po mnogo skupljim cenama nego što su uvozili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zeljkovića će naknadno sprovesti u Tužilaštvo

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2021

BANJALUKA - Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, biće naknadno sproveden u Republičko javno tužilaštvo, potvrdila je za "Nezavisne novine" sekretar tog tužilaštva Dragica Tojagić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.