Udruženje književnika Crne Gore: Sporan način žestokog obračuna režima sa Mitropolijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 17:06

Udruženje književnika Crne Gore: Sporan način žestokog obračuna režima sa Mitropolijom

Udruženje književnika Crne Gore (UKCG) apelovalo je danas na aktuelnu vlast da oslobode uhapšene sveštenike i vladiku Joanikija.

UKCS upozorava da "ekstremni odnos režima i policije u Crnoj Gori prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj samo pojačava već ionako negativni imidž Crne Gore u Evropi i svetu, koja je upravo nedavno i od uglednih svetskih institucija prepoznata kao nedemokratska zemlja".

"UKCG svakako razume važeće mere NKT i u tome nema ništa sporno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ali je sporan način očiglednog režimskog žestokog obračuna sa Mitropolijom crnogorsko primorskom, njenim poglavarima, sveštenstvom i verujućim narodom, pri čemu je evidentno flagrantno prekoračenje zakonskih i ljudskih mera svojstvenih Crnoj Gori i njenoj istoriji. A što, uz nasilnu upotrebu represivnih metoda obračuna sa verujućim narodom i sveštenstvom, baca i novo negativno svetlo na poljuljani ugled Crne Gore pred međunarodnom zajednicom", poručuju u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Navodi se i da je tokom poslednjih događaja evidentno "nezabeleženo ekstremno ponašanje policije kroz odnos prema vernicima, sveštenstvu i poglavarima MCP poprima i neka ekstremna značenja i poruke daleke od želje za građanskim mirom i suživotom kakav dolikuje Crnoj Gori".

Nemile scene ne dolikuju dostojanstvu ove zemlje, poručuje Udruženje i dodaje da aktuelna vlast mora što pre da reši situaciju na miroljubiv i korektan način.

Jer, kako navode, građani Crne Gore zabrinuti su za ukupni mir, napredak i suživot svih vera i nacija u zemlji, a ako nekome iz "režima odgovara da putem haosa obnovi svoju vlast na još jednim izborima", u tom anticivilizacijskom činu sigurno neće imati podršku Udruženja književnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.