Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 23:20

U Hercegovini proglašena dvodnevna žalost zbog smrti vladike Atanasija

U Hercegovini je proglašena dvodnevna žalost povodom upokojenja umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, saopšteno je iz Saveza opština i gradova istočne Hercegovine.
Dani žalosti biće u petak i u subotu, 6. marta, prenosi RTRS.
"Cijela Hercegovina tuguje jer je nakon skoro tri decenije izgubila duhovnog pastira koji nas je neizmjerno volio i čuvao. Hvala mu što je s Hercegovcima bio u najtežim vremenima, tješio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i hrabrio, brinuo i okrepljivao, s narodom dijelio radost i tugu", navodi se u saopštenju.
Tokom dvodnevne žalosti na svim institucijama i ustanovama zastave će biti na pola koplja, a kulturne manifestacije će biti prilagođene danu žalosti.
Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije preminuo je večeras u Bolnici Trebinje u koju je primljen krajem februara nakon što je testiran na prisustvo koronavirusa i ispoljio izvesne simptome bolesti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon smrti vladike Atanasija: U Hercegovini proglašena dvodnevna žalost

Izvor: Blic, 04.Mar.2021

U Hercegovini je proglašena dvodnevna žalost povodom upokojenja umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, saopšteno je iz Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

Nastavak na Blic...

U subotu sahrana episkopa Atanasija

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2021, 09:11

TREBINJE - Sahrana umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog primorskog Atanasija, koji je preminuo sinoć u Bolnici Trebinje, biće u subotu, 6. marta 2021. godine, na Zadušnice, saopšteno je u Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.