U crkve i džamije od 11. maja: Evo i pod kojim uslovima

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2020, 19:58

U crkve i džamije od 11. maja: Evo i pod kojim uslovima

Pomoćnik direktor Instituta za javno zdravlje Senad Begić saopštio je da će vernici uskoro pod određenim uslovima moći da idu u verske objekte Pomoćnik direktor Instituta za javno zdravlje Senad Begić saopštio je da će vernici uskoro pod određenim uslovima moći da idu u verske objekte. -Verski objekti će biti obuhvaćeni verovatno u prvoj sledećoj naredbi. Vezano za litije, nismo razgovarali o takvim stvarima, a zabrana javnih okupljanja još uvek je na snazi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Bitno je popuštanje mjera za verske običaje. Imali smo sastanak sa predstavnicima sve tri glavne konfesije u Crnoj Gori i drago mi je što mogu preneti poruku da će moći u narednom periodu da zadovoljavaju svoje verske potrebe i u verskim objektima, kazao je Begić.Crnogorski Nacionalni koordinacioni tim saopštio je da će u verske objekte od 11. maja biti moguć ulazak pod određenim uslovima - maksimalno jedna osoba može biti na 10 metara kvadratnih, a izvan objekta najviše 20 lica. Biće obavezno održavanje distance od dva metra između osoba. -U objektu nose maske svi osim sveštenika u obredu. Na ulazu i izlazu treba da budu postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Zabrana okupljanja je na snazi, navodi se na Tviter nalogu Vlade.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vlada Crne Gore: Epidemija pod potpunom kontrolom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2020

Nacionalni koordinacioni tim (NKT) Crne Gore saopštio je da će u verske objekte od 11. maja biti moguć ulazak pod određenim uslovima. Kako je saopšteno u verskom objektu maksimalno jedna osoba može biti na 10 metara kvadratnih, a izvan objekta najviše 20 ljudi, uz obavezno održavanje međusobne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.