U cisterni krijumčarili cigarete vredne 200.000 evra, među osumnjičenima i Srbi

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U cisterni krijumčarili cigarete vredne 200.000 evra, među osumnjičenima i Srbi

Crnogorski policajci i carinici su na graničnom prelazu Ranče sa Srbijom sprečili krijumčarenje cigareta, vrednih oko 200.000 evra, u cisterni. Među osumnjičenima su i trojica državljana Srbije.
Kako se navodi u saopštenju crnogorske policije, pet fizičkih i jedno pravno lice osumnjičeni su da su kao kriminalna organizacija vršili krumčarenje akciznih roba – cigareta na teritorijama Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Republike Srbije.

"Policija je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv M. N. (35) iz Republike Srbije, N. D. (49) iz Kotora, N. F. (19) iz Kotora, M. V. (37) iz Republike Srbije i M. B. (30) iz Republike Srbije i protiv pravnog lica 'Top Gas' d.o.o. Kotor, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo utaja poreza i doprinosa", navodi se u saopštenju.
Kako su saopštili iz policije, uhapšeni su M. N., N. D. i N. F, dok se za M. V. i M. B. intenzivno traga.
Policija sumnja da su osumnjičeni navedena krivična dela počinili tako što su, po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, vršili ilegalne aktivnosti krijumačarenja akciznih roba – cigareta na sivom tržištu Crne Gore i Republike Srbije.
Cigarete su, kako navode iz policije, otkrivene u cisterni koja je bila namenjena za prevoz tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme.
"U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela", zaključuju iz policije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.