U akciji Kajak na području Srbije i BiH uhapšeno sedmoro zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji "Kajak" na području Srbije i BiH uhapšeno sedmoro zbog krijumčarenja migranata

Sarajevo -- U zajedničkoj akciji "Kajak" tužilaštava BiH i Srbije uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su na području Bratunca jednu osobu, dok je na području Srbije, u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Srbije (SBPOK) i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno šest osoba.

Uhapšeni su članovi grupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među kojima je i organizator grupe, koja je, kako se sumnja, organizovana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Cilj akcije "Kajak", kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, je razbijanje i procesuiranje grupa za organizovani kriminal koje deluju na području Srbije i BiH.

U okviru rada u ovoj međunarodnoj operaciji, podršku je pružio Policijski centar Jugoistočne Europe-SELEC, a ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH i SIPA sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom (OBA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP Republike Srpske, saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.