Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Komitetu regiona EU uklonjeni simboli Kosova kao države

U Komitetu regiona Evropske unije u Briselu uklonjeni su svi simboli i oznake kojim je Kosovo predstavljeno kao država, rečeno je agenciji Beta u tom telu EU.

Zaničnik Komiteta regiona EU rekao je da je to učinjeno pošto je Misija Srbije pri EU uputila notu protesta predsedniku tog tela EU Karl-Hajncu Lambertu tražeći da se uklone svi simboli kojim se Kosovo označava kao država.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je agenciji Beta rekao da se Komitet regiona EU potpuno pridržava statusno neutralnog stava kad je reč o Kosovu, imajući u vidu da pet članica EU ne priznaje nezavisnost Kosova.

Misija Srbije je uputila notu Lambertu povodom korišćenja državnih simbola Kosova na manifestaciji u Briselu u okviru Dana proširenja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigla reakcija iz EU na protestnu notu Srbije zbog Kosova

Izvor: B92, 04.Maj.2018

U Komitetu regiona Evropske unije u Briselu uklonjeni su svi simboli i oznake kojim je Kosovo predstavljeno kao država, rečeno je agenciji Beta...Zvaničnik Komiteta regiona EU rekao je da je to učinjeno pošto je Misija Srbije pri EU uputila notu protesta predsedniku tog tela EU Karl-Hajncu Lambertu...

Nastavak na B92...

U Komitetu regiona EU uklonjeni simboli Kosova kao države

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2018

U Komitetu regiona Evropske unije u Briselu uklonjeni su svi simboli i oznake kojim je Kosovo predstavljeno kao država, rečeno je agenciji Beta u tom telu EU...Zvaničnik Komiteta regiona EU rekao je da je to učinjeno pošto je Misija Srbije pri EU uputila notu protesta predsedniku tog tela EU Karl-Hajncu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.