Tuzla: 71 osoba prijavila trovanje hranom, osam u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: 71 osoba prijavila trovanje hranom, osam u bolnici

U Tuzlanskom kantonu 71 osoba prijavila je trovanje hranom, dok je osam zadržano u bolnici, zbog čega je u četiri opštine proglašena epidemija trovanja hranom.

Oni su trovanje prijavili nakon konzumiranja hrane u jednom objektu brze hrane, prenosi Klix.

Kako je rekao epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Tuzlanskog kantona Blaško Topalovic najveći broj je sa područja opštine Srebrenik - 63 dok ostali dolaze iz Gračanice, Gradačca i Tuzle.

"Njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zajedničko da su konzumirali određene životne namirnice i proizvode u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku. Na osnovu izveštaja higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Srebreniku danas smo pokrenuli postupak proglašenja epidemije koja je zahvatila Srebrenik, Gračanicu, Gradačac i Tuzlu, iz koje su dve osobe", rekao je Topalović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Masovno trovanje hranom u Tuzlanskom kantonu

Izvor: RTS, 29.Avg.2019

Na području četiri opštine u Tuzlanskom kantonu pokrenuta je procedura za proglašenje epidemije trovanja hranom, nakon što je 71 osoba prijavila slučaj trovanja posle konzumiranja namirnica iz jednog objekta brze hrane, prenosi portal Kliks. Prema pisanju Avaza, u Srebreniku su lekari Doma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.