Trojici dečaka iz Berana sudiće se za silovanje i ucenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojici dečaka iz Berana sudiće se za silovanje i ucenu

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više meseci sa dva školska druga, mlađa od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju devojčicu u Beranama, piše Pobjeda.

Tužilaštvo je, kako je saopšteno iz tog organa, podnelo Veću za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

"Maloletnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je stavljeno na teret da su počinili krivična dela silovanje, obljuba sa detetom i ucena", precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva.

Tri dečaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda, i dalje u specijalnoj ustanovi "Ljubović" gde ih je 18. marta privremeno uputila sudija za maloletnike tog suda Vanja Rakonjac.

Dečaci su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju đevojčicu mesecima seksualno zlostavljali i ucenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Protiv njih je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku krivično odgovorni, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dečaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak, zato što prema ovom zakonu nisu krivično odgovorni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽNICA PROTIV TRI MALOLETNIKA: Silovali i ucenjivali devojčicu iz Berana

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2019

Podignuta optužnica protiv tri maloletnika iz Berana U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, podignuta je optužnica protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina, svi učenici OŠ ‘’Radomir Mitrović’’ iz Berana, za krivična dela silovanja, ucene i obljube nad...

Nastavak na Večernje novosti...

DEČACIMA IZ BERANA ĆE SE SUDITI ZA SILOVANJE I UCENU: Zlostavljali 12-godišnju devojčicu! Tužilaštvo će tražiti da se trojica maloletnika smeste iz arešetaka!

Izvor: Kurir, 12.Jun.2019

Protiv trojice dečaka uzrasta od 14 do 16 godina, za koje se sumnja da su više meseci sa još dva školska druga, mlađih od 14 godina, u Beranama zlostavljali 12-godišnju devojčicu, podignute su optužnice u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.