Trivan: Srbija će u regionu biti najviše pogođena klimatskim promenama

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Srbija će u regionu biti najviše pogođena klimatskim promenama

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan ocenio je danas da će Srbija biti jedna od zemalja regiona koja će biti najviše pogođena klimatskim promenama, saopštilo je to ministarstvo.

"Vodimo računa šta radimo, vodimo računa o našoj dragoj zemlji da bi ona zaista bila takva za one koji će doći", kazao je Trivan na manifestaciji "Klimatsko selo" na Adi Ciganliji kojom je završena Nedelja klimatske diplomatije.

Trivan je pored ostalog učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u akciji Klimatska vožnja bicikla, oko Savskog jezera.

Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar ukazala je da je Klimatska vožnja bicikla oko Savskog jezera simbolički izraz posvećenosti klimatskim akcijama, povezivanje ideje o zaštiti životne sredine sa idejom zdravog života.

"Evropska unija kao globalni lider u borbi protiv klimatskih promena nastaviće da radi sa drugim partnerima na razvijanju održivih ekoloških politika za ostvarivanje ključnih ciljeva, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte", kazala je Norčič Štamcar.

Tokom celodnevne manifestacije, Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP organizovali su "Sajam inovativnih ideja" gde su predstavljena tehnološka rešenja, poslovni modeli i koncepti koji će doprineti ublažavanju klimatskih promena u urbanim sredinama i poboljšanju kvaliteta života.

Manifestaciju su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i nekoliko ambasada zemalja članica, s ciljem predstavljanja primera dobrih praksi, razvijanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.