Todorić platio kauciju od milion evra, izašao iz zatvora

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić platio kauciju od milion evra, izašao iz zatvora

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić položio je kauciju od milion evra (7,5 miliona kuna) kako bi izašao iz istražnog zatvora. Nešto posle 17 časova napustio je zatvor Remetinac ne dajući izjave novinarima.
U zagrebačkom Županijskom sudu se saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun, prenela je Hina.

Prethodno je javljeno da će se Todorić obavezati da će se odazivati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sudske pozive i da će morati da preda pasoš.
Uz polaganje pasoša, Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smeti da napušta Zagreb, svoje mesto prebivališta.
Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda je 15. novembra zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zameniti merama opreza i kaucijom od 7,5 miliona kuna u gotovini, a njegova odbrana je ranije tvrdila da toliko novca nemaju.
Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestoro "Agrokorovih" menadžera i revizora, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz "Agrokora".
Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicioni fond "Nexus Private Equity Partner" preko firme "Nexus ulaganja" dao "Agrokoru".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivica Todorić uplatio kauciju od MILION EVRA

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, osumnjičen za prevaru od nekoliko stotina miliona evra iz "Agrokora", položio je kauciju od milion evrana račun zagrebačkog Županijskog suda.

Nastavak na Blic...

Todorić: Ne znam ko je platio, možda je moj bratić dao nešto

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2018

ZAGREB - Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, u utorak je pušten iz pritvora u Remetincu, nakon što je sudu uplaćena kaucija od milion evra. Po dolasku u Kulmerove dvore, Todorić se kratko obratio novinarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.