Albanska opozicija: Balkanski Maduro dobiće šta je zaslužio

Izvor: RTS, 12.Maj.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska opozicija: Balkanski Maduro dobiće šta je zaslužio

Opozicija u Albaniji protestovala je jutros zahtevajući ostavku vlade Edija Rame i prevremene parlamentarne izbore, ali i puštanje na slobodu demonstranata koji su uhapšeni tokom jučerašnjeg protesta.
Albanski mediji prenose da je 50 ljudi uhapšeno zbog nasilja i narušavanja javnog reda i mira na jučerašnjem protestu opozicije protiv vlade premijera Edija Rame.

Pristalice opozicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predvođene Demokratskom strankom, održale su jutros manji protest zbog hapšenja demonstranata i pozvali na veći protest u ponedeljak.
Lider Demokratske partije Ljuljzim Baša je u govoru ispred Direktorata policije u Tirani pozvao na svrgavanje "kriminalne hunte" premijera Edija Rame.
"Maduro Balkana dobiće u ponedeljak na protestu od građana šta je zaslužio. Varvarsko nasilje protiv hiljada demonstranata dobiće svoj odgovor u ponedeljak od ujedinjenih građana. Hvala građanima što su se pridružili našoj borbi ne za moć, već za okončanje kriminalne hunte. Pozivam sve iskrene Albance u našu misiju", rekao je Baša, prenosi Albanijan dejli njuz.
Istakao je da kriminalci koji su ukrali glasove građana i kriminalizovani političari moraju da budu u zatvoru.

Povodom demonstracija, oglasila se delegacija EU u Albaniji. Poručila je da se nasilje ne može tolerisati ni pod kakvim okolnostima i pozvala učesnike demonstracija i njihove političke lidere da pokažu odgovornost. 
Tokom jučerašnjeg protesta u Tirani povređeno je više demonstranata i policajaca, a pristalice opozicije koristile su Molotovljeve koktele i petarde.
Albanska policija ispalila je suzavac kada je grupa demonstranata probila policijski kordon i krenula ka zgradi vlade. Vodeni topovi razjurili su demonstrante.
Opozicija optužuje kabinet premijera za korumpiranost i povezanost sa organizovanim kriminalom, što vlada poriče.
Rama je osudio nasilje, dodajući da je "Albanija oštećena".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS U ALBANIJI: Opozicija nastavlja proteste i zahteva oslobađanje partijskih funkcionera i OSTAVKU VLADE! U jučerašnjim nemirima povređeno više policajaca i demonstranata! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Maj.2019

Opozicija u Albaniji odlučila je da i danas nastavi sa protestima i pozivima na ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.