Temperatura Jadrana godišnje poraste za 0,6 stepeni

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2018, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura Jadrana godišnje poraste za 0,6 stepeni

Kako se ukazuje, to pogoduje razvoju invazivnih biljnih i životinjskih vrsta. Prosečna temperatura vode u Jadranskom moru svake godine poraste za 0,6 stepeni Celzijusovih, saopštio je Institut za biologiju mora u Kotoru.Kako se ukazuje, to pogoduje razvoju invazivnih biljnih i životinjskih vrsta."Tu su, pre svega, ribe, rakovi i drugi morski organizmi, koji u najvećem delu negativno utiču na morski ekosistem, a jedan od presudnih faktora jeste i povećanje temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << morske vode", navodi Institut.Dodaje se i da nove, otpornije životinjske vrste potiskuju domicilne, prenosi RTCG."Samim tim pričine određenu štetu koja se, pre svega, odnosi na smanjenje u ribarstvu, dakle zauzimanje prostora u odnosu na domaće vrste", ističu iz Instituta.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jadran svake godine sve topliji, a to nije bezazleno

Izvor: B92, 13.Avg.2018

Podgorica, Kotor -- Prosečna temperatura vode u Jadranskom moru svake godine poraste za 0,6 stepeni Celzijusovih, saopštio je Institut za biologiju mora u Kotoru...Kako se ukazuje, to pogoduje razvoju invazivnih biljnih i životinjskih vrsta. "Tu su, pre svega, ribe, rakovi i drugi morski organizmi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.