Nova krivična prijava protiv sveštenika SPC u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 11:18

Nova krivična prijava protiv sveštenika SPC u Crnoj Gori

Policija u Baru u Crnoj Gori podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Z.S. (42) zbog "postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".

Kako je saopšteno iz barskog Centra bezbednosti, policija je identifikovala osobe koje su učestvovale u sinoćnjoj litiji u Baru povodom gradske slave Svetog Jovana Vladimira.

Navodi se da je od sveštenika O. A. (50), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << J. Lj. (44), P.M. (29), T.M. (38), P.J.(65), R.N. (36) i S.S.(38) policija prikuplia obaveštenja, te da su spisi dostavljeni tužiliocu, koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji dela.

"Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica, koja se dovode u vezu sa ovim događajem", navodi se u saopštenju, koje je preneo portal RTCG.

Podgorički portal IN4S objavio je ranije da su jutros u Centar bezbednost Bar pozvani sveštenici koji su učestvovali u litiji i da su nakon saslušanja, koje je trajalo šest sati, pušteni.

Taj portal je ranije preneo i da protiv njih nije podneta krivična prijava, jer je tužilac navodno rekao da za to nema osnova.

Inače, u Baru je sinoć održana litija povodom slave tog grada, Svetog Jovana Vladimira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sveštenici pušteni na slobodu, tužilac utvrdio da nisu prekršili zakon VIDEO

Izvor: B92, 05.Jun.2020

Sveštenici iz Bara, koji su saslušavani zbog litije održane u tom gradu, pušteni su posle saslušanja, prenose crnogorski mediji...Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), protojerej stavrofor Slobodan Zeković, otac Jovan Plamenac, otac Ljubo Jovanović, otac Aleksandar Orlandić,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.