Medojevićeva supruga najavila protest ispred suda

Izvor: RTS, 02.Dec.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojevićeva supruga najavila protest ispred suda

Marina Medojević, supruga pritvorenog Nebojše Medojevića, jednog od lidera crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta, rekla je da čeka danas odluku Apelacionog suda. Najavljuje da će, ako mu bude produžena zatvorska kazna, protestovati.
"Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je donesena protivustavno i protivzakonito, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ja izlazim da protestujem ispred suda", najavila je Marina Medojević, prenela je RTCG.

Medojevićeva supruga pozvala je građane da joj se pridruže.
"Ne glasače bilo koje partije već građane", navela je kratko u saopštenju.
"Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore. Ovo je atak na slobodnu misao, na slobodu izražavanja. Ovo je sramota. Odluku Apelacionog suda ću da čekam ispred zgrade suda u 14.00 sati kada ističe rok za odgovor", rekla je Medojevićeva.
Marina Medojević je juče rekla da njen suprug "štrajkuje glađu od dolaska u zatvor" i da "dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video-nadzorom".
Predsednik opozicionog Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je pre dva dana MUP Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorski Apelacioni sud odbio žalbu na odluku o zatvaranju Medojevića i Kneževića

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018

Crnogorski Apelacioni sud je danas saopštio da je odbio žalbu na odluku Višeg suda o zatvaranju poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, te Medojević ostaje u zatvoru, a Knežević u Skupštini Crne Gore, gde je da ne bi bio uhapšen...Ispred Apelacionog suda u Podgorici...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.