Sudar brodova na Dunavu u Budimpešti, sedam mrtvih

Izvor: RTS, 30.Maj.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar brodova na Dunavu u Budimpešti, sedam mrtvih

Najmanje sedam osoba stradalo je u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte. Potragu otežava visok vodostaj. Putnici mahom Južnokorejci.
Sasvim običan obilazak Budimpešte Dunavom pretvorio se u pravu tragediju, pošto je brod na kojem su se nalazila 32 putnika i dva člana posade, posle sudara sa drugim plovilom, potonuo kod mosta Margaret.

Do sada, pronađeno je sedam tela, a dalju potragu otežavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << visok vodostaj Dunava, vetar i kiša.
Prvobitno, mađarske spasilačke službe tražile su 16 putnika. 
Mađarski mediji prenose da su putnici broda ”Sirena” mahom bili Južnokorejci, koji su došli u razgledanje Budimpešte. Na mesto tragedije, odmah, stigao je i ambasador te države.
Budimpeštanski Index.hu javlja i da je olupina broda pronađena posle jednočasovne potrage.
”Sirena”, koja je oglašavana kao brod za zabave i razgledanja bio je registovan za 60 osoba. Potonuo je pošto ga je, s krme, udario veći turistički brod.
Posada broda ”Budimpešta” prva je videla sudar i oglasila uzbunu.
Veliki brod plovila osvetljava potragu za nestalim, ali posao spasilačkih ekipa ozbiljno ugrožavaju Dunav, vetar i kiša.
Stručnjaci koje su konsultovali mađarski mediji tvrde da je olupina broda koju je nosio Dunav predstavljala ozbiljnu opasnost za brodski saobraćaj. Ono što je od ”Sirene” ostalo pronađeno je tokom noći.
Index.hu, takođe, prenosi poruku navodnog svedoka još jednog ”Sireninog” brodoloma, pre dve godine, kada se motor pokvario, a brod udario u obalu peštanske strane Petofi mosta.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Potonuo turistički brod na Dunavu u Budimpešti, sedmoro mrtvih, traga se za nestalima

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019

Najmanje sedam osoba stradalo je u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte...Brod na kojem su se nalazila 32 putnika i dva člana posade, posle sudara sa drugim plovilom, potonuo je kod mosta Margaret...Do sada je pronađeno sedam tela, a dalju potragu otežavaju visok vodostaj Dunava, vetar i kiša...Mađarski...

Nastavak na Radio 021...

Sudar brodova u Budimpešti, sedam mrtvih! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019

Najmanje sedam osoba stradalo je u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte, a nestalo je 19 osoba. Potragu otežava visok vodostaj. Putnici mahom Južnokorejci. Uhapšen kapetan broda..Do sada, iz reke je izvučeno sedam žrtava, dok je sedam osoba hospitalizovano u tri bolnice u Budimpešti, nakon što...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.