Otvoren granični prelaz, migranti ceo dan tražili da uđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren granični prelaz, migranti ceo dan tražili da uđu

Granični prelaz Maljevac između Hrvatske i BiH otvoren je ponovo večeras, nakon što se oko 200 migranata, koji su ceo dan pokušavali da pešice iz Velike Kladuše uđu u Hrvatsku bez odgovarujućih dokumenata, vratilo natrag u taj grad u BiH.

Hina navodi da su migranti, nakon što su zaustavljeni u pokušaju prelaska granice, okupljanje pretvorili u celodnevni mirni protest, posle čega su napustili granični prelaz.

Navodi se da su u prelasku granice migrante celi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan sprečavala bezbednosna tela BiH, a da je svoju snagu, kako saznaje Hina, na drugoj strani pokazala i hrvatska policija.

Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić rekao je da bi hrvatska policija, da su migranti probili kordon sa bosanskohercegovačke strane „sigurno sprečila njihov ulazak na hrvatsku teritoriju, jer je hrvatska policija za to spremna".

"Naši policajci svakodnevno rešavaju razne situacije, od najjednostavnijih do najsloženijih i, pošto ovo nije ratno stanje, na osnovu bezbednosne procene mogu da tvrdim da nam nije potrebna pomoć nikoga pa ni vojske", rekao je Ćelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.