Stoiljković: Srbija ponudila Severnoj Makedoniji 90.000 kineskih vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 15:51

Stoiljković: Srbija ponudila Severnoj Makedoniji 90.000 kineskih vakcina

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoiljković izjavio je da je Srbija ponudila Severnoj Makedoniji još 90.000 doza kineskih vakcina, kao i, kako je kazao, solidnu količinu ruske vakcine Sputnjik V, prenosi portal Plusinfo.

Stoiljković je u gostovanju na TV Sitel rekao da se na njegovu inicijativu predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasio da ponudi određenu količinu vakcine za Severnu Makedoniju, te da je o tome obavestio makedonskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zorana Zaeva koji je tražio garancije za isporuku.

"Vlada treba da reši da li će prihvatiti ove vakcine, a Srbija treba da zatraži dozvolu od proizvođača za ustupanje određene količine drugoj zemlji. Ja sam uveren da će dobiti tu dozvolu", rekao je Stoiljković.

On je dodao da se Srbija rano prijavila za sve vakcine, te da je upravo zbog toga jedna od prvih zemalja koja je dobila, kao i da je cena koju je Srbija dobila za kinesku vakcinu nižu od one na međunarodnom tržištu.

"U ovom trenutku brzo dobijanje vakcina možemo samo iz Srbije, zato treba da se izvrši pritisak na vlastima da zahtevaju od Srbije da im odstupi određenu količinu", rekao je Stoiljković.

On je najavio i da će se sledeće nedelje vakcinisati ruskom vakcinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SRBIJA PONUDILA SEVERNOJ MAKEDONIJI 90.000 DOZA KINESKE VAKCINE" Stojiljković otkrio da ćemo pomoći i sa Sputnjikom V

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Presednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji izjavio da je Srbija Severnoj Makedoniji ponudila još 90.000 doza kineskih vakcina.. Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoiljković izjavio je da je Srbija ponudila Severnoj Makedoniji još 90.000 doza kineskih vakcina,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.