U padu vojnog helikoptera poginuo pilot, za drugim članom posade se traga

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2020, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu vojnog helikoptera poginuo pilot, za drugim članom posade se traga

U padu hrvatskog vojnog helikoptera poginuo je pilot, pripadnik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, dok se za drugim članom posade traga, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Hrvatske.U helikopteru "kajova vorior"(Kiowa Warrior) bila su dva člana posade.

Helikopter je jutros oko 11 časova, tokom letačke aktivnosti, pao u more u Zlarinskom kanalu ispred mesta Zablaće.

"Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saučešće porodici preminulog", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i Obalska straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Još se ne zna uzrok pada helikoptera.

Prema navodima medija, 16 helikoptera "kajova vorior" Hrvatska je nabavila krajem 2016. i reč je o donaciji SAD. Proizvedeni su u razdoblju od 2010. do 2012. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.