Smene u Severnoj Makedoniji zbog marke sa kartom NDH

Izvor: RTS, 09.Maj.2020, 21:47

Smene u Severnoj Makedoniji zbog marke sa kartom NDH

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je sve članove Filatelističkog veća, a poništena je i sporna poštanska markica na kojoj je predstavljena karta Nezavisne Države Hrvatske, izjavio je ambasador Bosne i Hercegovine u Skoplju Dragan Jaćimović. Markica nije puštena u promet, rekao je Jaćimović.

Dragan Jaćimović je za Alternativnu televiziju rekao da je povodom sporne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštanske marke kontaktirao Olivera Spasovskog, koji ga je obavestio da je smenio Filatelističko veće i rukovodioca za filateliju u Pošti, prenela je Srna.
Na karti štampanoj na poštanskoj marki u okviru NDH nalaze se delovi Srbije i celokupna Republika Srpska, navodi se na portalu Alternativne televizije.  
"I srpski član Predsjedništva je bio u posjeti Sjevernoj Makedoniji gdje je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsjedniku Sjeverne Makedonije da posjeti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Sjeverne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dvije države i siguran sam da će tako i ostati", rekao je Jaćimović.  
Pošta Severne Makedonije je na dan kada svet obeležava Dan pobede nad fašizomom izdala poštansku marku sa kartom klero-fašističke NDH.
U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta fašističke Nezavisne Države Hrvatske.  
Pošta Severne Makedonije izvinila se zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasovski smenio Savet za filateliju, markica poništena

Izvor: B92, 09.Maj.2020

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena...Rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV)...On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom...

Nastavak na B92...

PONIŠTENA MARKICA SA KARTOM NDH Premijer Severne Makedonije ispravlja SRAMOTU nakon reakcije Srbije

Izvor: Blic, 10.Maj.2020, 09:39

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav Savet za filateliju, a markica sa slikom karte ustaške Nezavisne Države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.