Odluke o Leposaviću i Srebrenici resetovale Skupštinu Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 19:29

Odluke o Leposaviću i Srebrenici resetovale Skupštinu Crne Gore

Sednica crnogorskog parlamenta završila je današnje zasedanje odlukom o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, usvajanjem rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i Budžeta za ovu godinu.

Odluke o smeni Leposavića i rezoluciji o Srebrenici donete su većinom glasova, uz podršku najuticajnije opozicione DPS Mila Đukanovića, čiji poslanici su prekinuli višenedeljni bojkot parlamenta.

Svi poslanici DPS su na sednicu došli nešto malo pre glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o rezoluciji o Srebrenici i žahtevu za smenu Leposavića.

Opoziv Leposavića tražio je premijer Zdravko Krivokapić zbog ministrove izjave o negiranju navodnog genocida u Srebrenici.

Prethodno je parlament usvojio Budžet za ovu godinu i još neka zakonska akta.

Pre završetka sednice poslanik najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta rekao je da se parlamentarna većina večeras resetuje, da se polazi od nule i pozvo stranke na formiranje nove vlasti.

Skupština Crne Gore počela sa gotovo četiri sata zakašnjenja

Sednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je i glasanje o opozivu ministra Vladimira Leposavića i rezoluciji o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, počela je večeras sa gotovo četiri sata zakašnjenja.

Sednica je bila najavljena za 15 sati.

Poslanici su izglasali u načelu Budžet države za ovu godinu, a u toku je izglasavanje amandmana na državni proračun.

Sednici ne prisustvuju poslanici najuticajnijeg opozicionog DPS-a Mila Đukanovića, koji od prošlog meseca bojkotuju sednice parlamenta.

Najuticajniji vladajući Demokratski front najavio je ranije da neće glasati za opoziv Leposavića ni za predloženu rezoluciju o Srebrenici.

Demokratska Crna Gora je najavila da će glasati sa opoziv Leposavića, ali ne uz podršku DPS-a, dok je URA Dritana Abazović najavila da će glasati i za opoziv ministra i za predloženu rezoluciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Skupštine Crne Gore sa gotovo četiri sata zakašnjenja

Izvor: B92, 17.Jun.2021

Sednica Skupštine Crne Gore, na čijem , počela je večeras sa gotovo četiri sata zakašnjenja...Na njenom dnevnom redu je glasanje o opozivu ministra Vladimira Leposavića i rezoluciji o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici...Sednica je bila najavljena za 15 sati...Poslanici su izglasali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.