Skandal u hrvatskoj vojsci, piloti prevozili švercera oružja

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u hrvatskoj vojsci, piloti prevozili švercera oružja

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV, prenosi "Indeks".
Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije.

Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja. Prošli su kontrolu, a švercera oružja su prevozili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok su bili na dužnosti, u sklopu planiranih vojnih zadataka. Čak su ga i preobukli. 
Švercer, koji je od ranije poznat policiji, u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao je u odeći vojnog pilota, prenosi Indeks.   
"Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak", kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovednik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.
"Ovo je izolirani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo poduzimati mjere da spriječimo takve slučajeve ", dodao je Mikić za Novu TV.
Ministar odbrane Krstičević je rekao tek kako neće tolesati "nevojničko ponašanje".   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKI VOJNI PILOTI PREVOZILI MASKIRANOG ŠVERCERA ORUŽJEM: Kada su policajci ušli u njihove stanove doživela šok!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2019

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije.

Nastavak na Kurir...

Švercera oružja prevozili u helikopteru HRZ-a

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2019, 09:02

ZAGREB - Tri pilota Ratnog zrakoplovstva iz vojne baze Zemunik u Zadru prije dva mjeseca vojnim su helikopterom vozili osobu koju se povezuje sa švercom oružja, objavila je Nova TV...Zasad je poznato samo to da su sva četvorica hrvatski državljani te kako su vojni piloti u dobi od 42, 41 i 40 godina,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ministar obrane Hrvatske: Oštre sankcije u slučaju trojice vojnih pilota

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2019

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević kazao je novinarima da je naložio formiranje posebnog povjerenstva koje do 2.prosinca treba dovršiti istragu i predložiti mjere u slučaju trojice vojnih pilota instruktora Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su pod istragom vojnih i civilnih vlasti da su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.