Savet Evrope ZAOBIŠAO zakon o slobodi vere u Crnoj Gori

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2020, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope ZAOBIŠAO zakon o slobodi vere u Crnoj Gori

Koizvestioci Saveta Evrope za Crnu Goru nisu od crnogorske vlasti dobili sve odgovore i objašnjenja u vezi sa Zakonom o slobodi veroipovesti Koizvestioci Saveta Evrope za Crnu Goru nisu od crnogorske vlasti dobili sve odgovore i objašnjenja u vezi sa Zakonom o slobodi veroipovesti, kao što je na primer koncept "kulturno nasleđe“ korišćen da se opravda mogući povraćaj imovine od SPC-a. Ovo se, između ostalog, navodi u Preliminarnom nacrtu izveštaja za Crnu Goru, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji je Televizija Vijesti imala uvid. Pročitajte još: Parlamentarna Skupština Saveta Evrope podržala Deklaraciju za zaštitu slobode veroispovesti u Crnoj GoriGlavna preporuka SE je da neće biti okončan post-monitoring dijalog, zbog veoma ograničenog napretka u ključnim oblastima – pravosuđu, borbi protiv korupcije, poverenju u izborni proces i medijima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izvestioci Saveta Evrope o Zakonu o slobodi veroispovesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 11:25

Bitan deo Nacrta postmonitoring izveštaja Saveta Evrope (SE) je i već usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori u kojem izvestioci kažu da tokom monitoringa nisu dobili neka objašnjenja ni odgovore, kao i da nisu razumeli zašto je potreban prenos vlasništva crkvene imovine, ako on ne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.