Izvor: RTS, 24.Okt.2021, 19:39

Šampion humanosti, Dalibor iz Plandišta donira bubreg Mojkovčaninu

Tridesedjednogodišnji Dalibor Bajić iz Plandišta je 2012. godine uzeo donorsku karticu i pre tri godine je donirao kožu nepoznatom čoveku iz sela kod Majdanpeka. Sada se odlučio na korak dalje – doniraće bubreg, takođe nepoznatoj osobi, Rajku Medojeviću iz Mojkovca.
Rajko Medojević je na dijalizi od 2019. godine i on, kao i njegova porodica, zahvalni su što je Dalibor odlučio da baš njemu pomogne, kažu u organizaciji "Izvor života" gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovaj humani mladić volonter.

"Cilj mu je da pokaže ljubav među nama, da smo svi jednaki pod ovim nebom. Drago mu je što ima saradnju sa našom organizacijom i ima mogućnost da preko nas pomaže", saopštio je "Izvor života", a prenele Vijesti.
Ističu da su ponosni na svoje volontere koji se sve više odlučuju da doniraju organe ljudima koji su u nevolji.
"Nema veće sreće od one kada nekom poklonite šansu za novi život", poručuju u ovoj organizaciji.
Transplantacija bubrega treba da bude obavljena u Istanbulu, a Medojeviću je za tu svrhu, kao i za putne troškove, potrebno oko 40.000 evra, koje porodica nije u mogućnosti da nabavi.
"Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu da Rajko što pre reši agoniju u kojoj se nalazi", apeluju iz "Izvora života".
Svi koji žele da pomognu sredstva mogu uplatiti na žiro račune kod Crnogorske komercijalne banke 510220497028301574 ili na devizni IBAN ME 25510000000122232262

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.