SADA NA POTEZU ADVOKATI: Napisana presuda u slučaju državni udar

Izvor: Večernje novosti, 20.Sep.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA NA POTEZU ADVOKATI: Napisana presuda u slučaju "državni udar"

„Novostima“ potvrđena informacija iz podgoričkog Višeg suda odakle dodaju da su overeni prepisi presude otpremljeni strankama PODGORICA - Četiri meseca trebalo je sudiji Suzana Mugoša da napiše presudu u slučaju "državni udar". Da je odluka napisana „Novostima“ je potvrđeno iz podgoričkog Višeg suda odakle dodaju da su overeni prepisi presude otpremljeni strankama.Pročitajte još: SLUČAJ "DRŽAVNI UDAR": Policija pojačala obezbeđenje sudijama uoči izricanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << presude"U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr., zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivičnog dela terorizam u pokušaju iz čl. 447 st. 1 u vezi čl. 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja iz čl. 373 st. 1 u vezi čl. 24 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, presuda je pisano izrađena, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama. Protiv ove presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore, preko Višeg suda u Podgorici", piše u saopštenju.Pročitajte još: SLUČAJ "DRŽAVNI UDAR": Završeno suđenje za pokušaj terorizma, presuda 9. majaPvostepenu presudu za pokušaj terorizma 2016. godine, na dan parlamentarnih izbora veće sudije Suzane Mugoše saopštilo je 9.maja kada je punih šest sati čitala na osnovu čega je doneta osuđujuća presuda. Tom presudom lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora.Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora.Najveća kazna - 15 godina robije dosuđena je Rusu Eduard Šišmakov. On je osuđen zbog terorizma u pokušaju i stvaranja kriminalne organizacije. Za ista dela tri godine manje dobio je njegov zemljak Vladimir Popov.Bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora zbog terorizma u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije, a Predrag Bogićević i Nemanja Ristić na sedam godina za ista krivična dela.Državljani Srbije - Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni su na po 18 meseci zatvora, Branka Milić, koja se i dalje nalazi u Ambasadi Srbije u Podgorici dobila je tri godine, njen zemljak Dragan Maksić godinu i devet meseci, dok je Kristina Hristić osuđena uslovno.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SADA NA POTEZU ADVOKATI: Napisana sramna presuda u slučaju "državni udar"

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019

Četiri meseca trebalo je sudiji Suzana Mugoša da napiše presudu u slučaju "državni udar". Da je odluka napisana potvrđeno je iz podgoričkog Višeg suda odakle dodaju da su overeni prepisi presude otpremljeni strankama...- U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr., zbog krivičnog dela stvaranje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.