SAD pozivaju na dijalog i uzdržanost u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 21:37

SAD pozivaju na dijalog i uzdržanost u Crnoj Gori

Američka vlada poziva sve strane u Crnoj Gori da vode konstruktivan dijalog, da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje dovode do jačanja napetosti ili su nasilne, saopšteno je iz Stejt departmenta.
U pisanom odgovoru na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše proteste u Crnoj Gori posle hapšenja sveštenika SPC zbog kršenja zabrane okupljanja, uvedene da bi se sprečilo širenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koronavirusa, portparol Stejt departmenta navodi da SAD snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju slobodu vere ili ubeđenja.

"Istovremeno, poštujemo pravo svih suverenih država da održavaju javni red i štite zdravlje svojih državljana, na način koji je usklađen sa demokratskim standardima i praksom", naveo je Stejt department.
Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću predalo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv devet sveštenika budimljansko-nikšićke eparhije zato što su 12. maja u tom gradu postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja tako što su se okupili na Trgu Šaka Petrovića i učestvovali u litiji zajedno sa građanima, saopštili su tužioci u subotu, podsetio je Glas Amerike.
Navodi da su zbog hapšenja sveštenika, koji su pušteni iz pritvora posle zadržavanja od 72 sata, prošle nedelje organizovani protesti širom Crne Gore.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD pozivaju na uzdržanost i dijalog u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2020

Sjedinjene Američke Države pozivaju sve strane u Crnoj Gori da vode konstruktivan dijalog, pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje dovode do jačanja napetosti ili su nasilne, saopšteno je iz Stejt departmenta 18. maja, javlja Glas Amerike.  Na zahtev Glasa Amerike za komentarom prošlonedeljnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.