Rešenja o zadržavanju osumnjičenih za ubistvo na Zakintosu još nema

Izvor: RTS, 18.Jul.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rešenja o zadržavanju osumnjičenih za ubistvo na Zakintosu još nema"

Srpski državljani osumnjičeni za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, još nisu primili rešenja o zadržavanju niti o određivanju pritvora, rekla je "Tanjugu" branilac dvojice osumnjičenih Miloša Ilića i Dušana Rankovića advokat Zora Dobričanin Nikodinović.
Prijem rešenja o određivanju pritvora, inače, neophodan je radi ulaganja žalbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u roku od pet dan, od dana prijema rešenja.

Dobričanin je napomenula da je njen grčki kolega danas napisao tri molbe da bi dobio fotokopiju rešenja o određivanju pritvora na grčkom jeziku, koja će biti prosleđena u Beograd radi prevoda, budući da na Zakintosu nema sudskih tumača za srpski jezik.
Što se tiče ostalih spisa predmeta, oni su svi na grčkom jeziku, a prevod iskaza obavlja električar iz Srbije koji na Zakintosu živi poslednjih 20 godina.
Dobričanin je u sinoćnoj izjavi Tanjugu rekla da se na tom grčkom ostrvu "opasno krše prava" učesnika u krivičnom postupku, te da im predstoji ozbiljna borba za osnovna prava.
Rankoviću je pre tri dana nakon saslušanja određen privremeni pritvor, a Iliću kao i još trojici srpskih državljana određen je pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje 18 meseci.
Druga dvojica srpskih državljana puštena su da se brane sa slobode.
Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).
Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.
Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Patrasu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakintos: Još nema rešenja o zadržavanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2017

Srpski državljani osumnjičeni za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, još nisu primili rešenja o zadržavanju niti o određivanju pritvora, rekla je Tanjugu branilac dvojice osumnjičenih Miloša Ilića i Dušana Rankovića advokat Zora Dobričanin...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.