Pukla brana na Lapišnici iznad Sarajeva

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla brana na Lapišnici iznad Sarajeva

Brana i most na Lapišnici iznad Sarajeva pukli su zbog velikih količina padavina prethodnih dana. Radnici na Bentbaši sprečili veće posledice.
Služba civilne zaštite Opštine Stari Grad Sarajevo prethodnih dana je vršila stalne obilaske terena kako bi se pravovremeno reagovalo u slučaju izlivanja reka usled otapanja snega i velikih količina vode, prenosi sarajevski Kliks.

Brana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izgrađena da povezuje obale Miljacke i prevozi teške građevinske mašine koje učestvuju u gradnji mini-hidroelektrana na Miljacki u Istočnom Sarajevu. 
Kako se navodi, zbog velikih količina vode, brana i most su zadržavali sve što je Miljacka nosila i sprečavali protok vode zbog čega je došlo do formiranja veštačkog jezera. 
Međutim, velika količina vode udarila je velikom snagom u branu na Bentbaši i samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaposlenih, koji su je na vreme spustili, nije bilo većih posledica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PUKLA BRANA IZNAD SARAJEVA: Voda udarila SVOM SNAGOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2019

Brana je izgrađena da povezuje obale Miljacke i prevozi teške građevinske mašine..Brana i most na Lapišnici iznad Sarajeva pukli su zbog velikih količina padavina prethodnih dana...koje učestvuju u gradnji mini-hidroelektrana na Miljacki u Istočnom Sarajevu...Kako se navodi, zbog velikih količina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.