Protesti u Podgorici prekinuti do nedelje, zakazana vanredna sednica

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Podgorici prekinuti do nedelje, zakazana vanredna sednica

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je proširenu sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine, na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji.

Krivokapić je na sednicu, osim predsednika poslaničkih klubova, pozvao i predsednike stranaka koji su poslanici.

Nešto ranije, u centru Podgorice, došlo je do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, tokom kojeg je policija bila primorana da na demonstrante baci suzavac, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je RTCG.

RTCG je javlila i da je polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici je večeras otvoren za saobraćaj jednom trakom pored Skupštine, nakon što je kratko bio blokiran, jer su tu ponovo pokušali da se okupe demonstanti koji su i prethodnih dana protestovali ispred zgrade Skupštine.

Ispred Skupštine večeras je uhapšeno više osoba, a nezvanično među njima su pripadnici Pokreta za neutralnost, Marko Milačić i Vladislav Dajković, prenosi RTCG.

Ranije večeras su, kako javlja RTCG, pristalice pokreta "Otpor diktatorskom režimu", na kratko blokirale saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Okupljeni su dobacivali policiji, pošto su prethodno prošli policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i seli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore.

Crnogorska policija uklonila je rano jutros binu i šatore sa Bulevara svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste Demokratskog fronta, koji su počeli pre 20 dana.

Predstavnici DF-a saopštili su svojim pristalicama da večeras neće biti novih okupljanja i da će protesti biti nastavljeni sutra.

 

Snežana Jonica: Policija se otela kontroli

Zamenica predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Snežana Jonica uputila je večeras javni poziv predsedniku Odbora Mevludinu Nuhodžiću da zakaže hitnu sednicu na temu bezbednosne situacije u Crnoj Gori, ističući da se crnogorska policija "otela kontroli".

"Smatram da je Uprava policije aktivnostima tokom 17. oktobra, u ranim jutarnjim časovima i večeras jasno pokazala da se otela kontroli i da predstavlja otvorenu pretnju za mir i stabilnost Crne Gore, a naročito za bezbednost građana", navodi Jonica.

Ona je zatražila da se sednica Odbora zakaže u roku od 24 sata i da se na nju pozovu ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

"Insistiram da direktor Uprave policije odmah zaustavi sve aktivnosti koje ugrožlavaju sigurnost građana i da delovanje policije vrati u zakonske i ustavne okvire", navodi se u saoštenju Jonice, koja je član Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

CG: Novi protest, vlast zove na razgovore

Izvor: B92, 18.Okt.2015, 09:33

U Podgorici je posle sinoćnjeg sukoba pristalica Demokratskog fronta i policije mirno. Lideri opozicije najavljuju nastavak protesta...Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike u Podgorici da će protesti biti nastavljeni danas....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.