Izvor: RTS, 06.Okt.2022, 20:42

Protest opozicije u Banjaluci, traže ponovno brojanje glasova

Na banjalučkom Trgu Krajina održan je protest opozicionih PDP-a i SDS-a i Liste za pravdu, koje tvrde da su izbori za predsednika Republike Srpske pokradeni u korist kandidata SNSD Milorada Dodika.
Skup je počeo okupljanjem u Parku "Mladen Stojanović", nakon čega je formirana kolona koja je mirnom šetnjom došla do Trga Krajine, gde su se obratili opozicioni lideri, prenela je RTRS.

Na protestu su bili predsednici SDS-a Mirko Šarović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << PDP-a Branislav Borenović i kandidat PDP-a za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić.
Okupljenim građanima su poručili da neće odustati od svojih zahteva za poništavanjem izbora i ponovnim prebrojavanjem glasova na određenim biračkim mestima.
Protestno okupljanje i šetnja okončani su bez incidenata.
Borenović i Šarović su juče CIK BiH podneli zahteve za ponovno prebrojavanje izbornih listića u Doboju i na još nekim biračkim mestima. 
Prema preliminarnim rezultatima CIK BiH, Dodik vodi ispred opozicionog kandidata Jelene Trivić za gotovo 30.000 glasova. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

„Očekujte još mnogo okupljanja“: Završeni protesti u Banjaluci

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Jelena Trivić (PDP), za koju opozicija tvrdi da je pobednica izbora za predsednika Republike Srpske, obratila se na večeras održanim protestima opozicije u Banjaluci.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.