Protest Samoopredeljenja u Tirani, sukobi s policijom

Izvor: RTS, 08.Maj.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Samoopredeljenja u Tirani, sukobi s policijom

Protest pokreta Samoopredeljenje u Tirani protiv prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića eskalirao je u sukobe sa policijom.
Protest, inače, kako javlja prišstinska Koha, nije odobren. Ipak, pokret Aljbina Kurtija nije odustao od demonstracija protiv dolaska predsednika Srbije, kao i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji večeras stižu u glavni grad Albanije na samit >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Procesa Brdo-Brioni.

Na snimku Kosova pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni.
Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protesta kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.
Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.