Novosađanin stradao u udesu kod Nevesinja

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin stradao u udesu kod Nevesinja

Igor Kuzman iz Novog Sada i Ljiljana Boničić iz Berana poginuli su pošto se prevrnuo autobus kod Nevesinja. Povređeno je 16 osoba, od kojih petoro teže. Autobus "Globtura" se kretao iz pravca Beograda.
Nesreća se dogodila u BiH na putu Nevesinje–Gacko oko osam časova, kada se prevrnuo autobus "Globtura" koji se kretao iz pravca Beograda. U autobusu, koji je trebalo da nastavi dalje ka Mostaru, bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dvadesetak putnika.

Do udesa je došlo na deonici puta kod mesta Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, uz reku Zalomku.
Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija rekao je za Srnu da su poginuli Igor Kuzman (48) iz Novog Sada i Ljiljana Boničić (66) iz Berana.
Kada je reč o pet teže povređenih putnika, Tamindžija kaže da je dvoje prebačeno u mostarsku bolnicu, dvoje u Bolnicu u Trebinju, dok je jedna osoba zadržana u nevesinjskoj bolnici.
Jedanaest lica s lakšim povredama je nakon zbrinjavanja pušteno kući, rekao je Tamindžija.
Iz policije su naveli da se uviđaj još nastavlja, mada su radnje na licu mesta okončane, prenele su Nezavisne novine.
Oko 10 časova je počelo i izvlačenje autobusa koji je sleteo pod put.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.